Tjalk huren? Dat doe je bij Zeilvloot Holland

Bij het huren van een tjalk kan je uitwaaien en de alledaagse bezigheden even achter je laten. Bij het aan boord komen stapt u, ondanks alle comfort, ook even terug in de tijd. Kom een tjalk huren bij Zeilvloot Holland en je bent gegarandeerd van een leuk uitje, desgewenst met een sportief karakter!

Tjalk zeilen is een geweldige belevenis voor iedereen: Je hoeft niet te kunnen zeilen, want er is een ervaren bemanning bij. Je bent uiteraard ook van harte uitgenodigd om een handje te helpen bij het sturen en de manoeuvres! Ook voor de echte zeilers is het zeilen op een tjalk een belevenis: kom jij ook op een tjalk zeilen bij Zeilvloot Holland? Bekijk hier ons aanbod van schepen.

Wat is een tjalk?

Een tjalk is een traditioneel type zeilschip met een ronde kop en een ronde kont. Dit type platbodem is lang, smal en ondiep van bouw. Tjalken hebben doorgaans slechts één mast en werden gebruikt voor allerlei transportdoeleinden op het water. Tjalken werden gebouwd met veel ruimte om zoveel mogelijk vracht in één keer te kunnen vervoeren. Er zijn vele verschillende soorten tjalken, zoals de Beurttjalk, Groninger Tjalk, Friese Tjalk en Paviljoentjalk.

Tjalk huren, ronde kop van een tjalk

Een dagje of weekend zeilen op een tjalk

De tjalk verhuur bestaat uit tjalken die perfect zijn voor een dagtocht, maar ook zijn er tjalken die geschikt zijn voor overnachtingen, zodat je ook een meerdaagse tocht kunt varen. Ook zijn er zeer goede catering arrangementen mogelijk bij het huren van de tjalk.

Tjalk huren, kop van tjalk

Eenvoudig een tjalk huren

Voor tjalk verhuur zit je bij Zeilvloot Holland goed je hebt namelijk direct contact met Pepijn. Hij weet waar hij het over heeft en bij hem kan je ook goed terecht voor informatie over jouw zeiltocht. Heel direct dus, zonder tussenkomst van andere kantoren of bureau’s.

Naast een tjalk huren kan je bij Zeilvloot Holland ook een Klipper huren.

Vraag nu snel om een offerte.

Klik hier