Unieke mooi weer garantie

Zeilvloot Holland biedt als enige aanbieder standaard een ‘mooi weer garantie’ voor dagtochten.

Huurt u een schip bij Zeilvloot Holland voor een dagtocht tussen 1 april en 31 oktober? Dan garanderen wij u een mooie zeildag. Het weer heeft een belangrijke invloed op uw dag zeilen en kan deze zelfs zodanig belemmeren dat wij deze moeten annuleren. Bij Zeilvloot Holland is dit risico echter voor ons en niet voor u.
Hieronder ziet u bij welke omstandigheden wij besluiten een zeiltocht niet door te laten gaan en wat dan de mogelijkheden zijn.

Wind

Mochten wij uiterlijk 24 uur voor afvaart van uw zeiltocht zien dat de zeiltocht niet door kan gaan omdat het te hard waait (dit kan voorkomen vanaf windkracht 7 bft.) dan kan uw tocht verschoven worden naar een andere dag. Deze moet wel binnen twee maanden van de originele datum plaats vinden en moet op een zelfde soort dag zijn; wij maken onderscheid tussen zondag t/m donderdag en vrijdagen en zaterdagen.

Mist

Het komt zelden voor maar mochten wij de gehele dag niet kunnen uitvaren i.v.m. mist kunt u zonder extra kosten op een andere dag terug komen. Ook hierbij geldt dat het om een zelfde dag gaat binnen 2 maanden van de originele datum. Helaas is mist niet/moeilijk van te voren te voorspellen, hierdoor kunnen wij helaas pas op de dag zelf beslissen of er uitgevaren kan worden of niet.

Regen

Bij regen kan er wel gewoon gevaren/gezeild worden. Dit is voor ons geen reden om niet uit te varen. Wij begrijpen wel dat als het de hele dag regent, dit een domper op uw dag kan zijn.
Mocht het op uw zeildag meer dan 75% van de tijd regenen, dan bieden wij u kosteloos een nieuwe zeildag aan. Ook voor deze dag geldt dat het op een zelfde dag binnen 2 maanden van de geboekte tocht moet plaatsvinden. Eventuele catering komt hierbij wel voor eigen rekening.

Onweer

Bij onweer kunnen wij ook gewoon uitvaren. Doordat het stalen schepen zijn zou de spanning bij een eventuele inslag direct het water in verdwijnen. Het gevaar bij onweer zit hem echter in de in windvlagen die veelal voorkomen in onweersbuien. Deze onweersbuien zijn altijd van korte duur waardoor er wel uitgevaren kan worden.