De verwondering in vol zeil

verwondering slaaphutten

Het ruim

De Verwondering

Anna

 

De klipper verwondering  is Gebouwd in 1909 op de werf van Beveren te  Zoeterwoude.

Het schip heeft jaren dienst gedaan als zeilend vrachtschip, eerst zeilend en later voorzien van een motor. In 1974 is het schip omgebouwd tot een woonschip. In 1986 is ze weer voorzien van mast en zeilen, en is het ruim  waar vroeger de vracht in lag ingericht voor de passagiersvaart.

Binnen is het schip voorzien van 25 zitplaatsen 16 ruime bedden een grote keuken met complete inventaris, radio, 230 volt, 2 toiletten en een douche. In de winter 20011/2012 is de Verwondering geheel verbouwd. Hierdoor is het ruim 100 jaar oude schip geheel voorzien van de hedendaagse gemakken. Buiten aan dek is er een zitkuip en het teakhouten dek is de ideale plek om te zitten en te genieten van een geweldige zeiltocht.

Sinds 2010 is Pepijn Krikke de eigenaar van de Verwondering. Na 6 jaar op andere schepen te hebben gevaren, waarvan 3 jaar als schipper heeft hij er voor gekozen zijn eigen schip te kopen. Graag vertelt Pepijn u hoe het is om op een meer dan 100 jaar oud zeilschip te varen, maar laat hij het u ook ervaren door het roer uit handen te geven.

4 x 2 persoonshut
2 x 4 persoonshut

Accommodatie:

  • 2 Toiletten
  • Douche
  • Koelkast /Vriezer
  • Kookplaat: gas 6 pitten
  • Oven aanwezig
  • Electrische Barbecue

De Verwondering vertrekt bij voorkeur vanuit Enkhuizen, andere havens op afspraak.

Meer schepen

Graag op de Verwondering varen?

Klik hier en vraag direct een offerte aan